DODIKOVA IZASLANICA U AKCIJI: „Borba je, ali sve vam je tako u Sarajevu…“

-Naravno da je na tu histeriju reagovala Republika Srpska, i po Ustavu, ali i po univerzalnom smislu pravde koji je na našoj strani, kazala je Novaković Bursać.

  • Vijesti

  • 28. Nov. 2023  

  • 3

-U FBiH vlada masovna antiruska histerija, rekla je Snježana Novaković Bursać, izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH komentirajući tvrdnje ministra odbrane BiH Zukana Heleza da se kod Rogatice obučavaju rusko-srpske paravojne formacije.

-Naravno da je na tu histeriju reagovala Republika Srpska, i po Ustavu, ali i po univerzalnom smislu pravde koji je na našoj strani, kazala je Novaković Bursać za RTRS.

Ona tvrdi da je Zukan Helez neznalica, koji je išao brutalno ali u dobroj medijskoj pripremi.

-Nije svejedno kada nešto iznosi ministar odbrane, a njemu je to servirano da izjavi nešto bombastično, očekujući reakcije prije svega međunarodnog faktora. Vijesti se brzo plasiraju, traju kratko, ali mogu da posluže kao upaljač za neke ciljeve, kazala je ona.

Komentarisala je i imenovanje Gojka Knežević za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

-Sjednica je bez potrebe trajala pet sati. Svako imenovanje na poziciju za koju bošnjačka strana smatra da su njihove, imate neku vrstu rovovske borbe. Pod pritiskom argumenata, nakon nekoliko sati trajanja sjednice i nekoliko pauza donijeta je odluka. Mnogo je nelogičnosti u procedurama. Borba je, ali sve vam je tako u Sarajevu, poručila je Novaković Bursać.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...