PRVI POTEZ NOVOG NAČELNIKA OPĆINE STARI GRAD: Irfan Čengić iskoristio pravo načelnika da umjesto podjele drva...

Istakao je da je kriterije i procedure utvrdilo Općinsko vijeće svojim pravilnikom, a u narednih 15 dana socijalno ugroženi građani će biti u prilici aplicirati na ovaj javni poziv.

  • Mini market

  • 28. Nov. 2023  28. Nov. 2023

  • 0

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić iskoristio je pravo načelnika da umjesto podjele drva, ove godine objavi Javni poziv, putem kojeg će Općina isplatiti novčanu naknadu socijalno ugroženim porodicama za nabavku drva za ogrijev u vrijednosti od 450 do 1.500 KM.

Načelnik Čengić pojasnio je da je dolaskom hladnijih dana posebno teško socijalno ugroženim porodicama, s obzirom na to da zbog svih dešavanja u Općini ove godine, nisu na vrijeme izvršili nabavku drva za ogrijev.

“Odlučio sam iskoristiti pravo načelnika da umjesto podjele drva, raspišem javni poziv kojim će Općina isplatiti novčanu naknadu u vrijednosti drva za ogrijev socijalno ugroženim porodicama u iznosu od 450 KM do 1.500 KM”, naglasio je načelnik.

Istakao je da je kriterije i procedure utvrdilo Općinsko vijeće svojim pravilnikom, a u narednih 15 dana socijalno ugroženi građani će biti u prilici aplicirati na ovaj javni poziv.

“Za ovu namjenu smo planirali oko 170.000 KM, dok rebalansom budžeta planiramo do kraja godine realizovati i oko 2 miliona KM u okviru provođenja programa EU pomoći dodjele sredstava energetski siromašnim domaćinstvima u Federaciji BiH”, najavio je načelnik Čengić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...