"NAŽALOST DANAS SMO SVI KIKSALI": Vojin Mijatović objasnio zašto je povukao dva zakona s dnevnog reda Parlamenta FBiH

Dodaje da će ih uputiti u Dom naroda, pa da će ih kasnije, u nadi da će profunkcionisati Ustavno-pravna komisija, ponovo uputiti na Predstavnički dom

  • Politika

  • 28. Nov. 2023  

  • 0

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović kazao je da je s dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma morao povući zakone kojima se povećava budžet za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima.

Objasnio je da je zakone morao povući zbog "opstrukcija i nedostatka kvoruma u Ustavno-pravnoj komisiji".

Dodaje da će ih uputiti u Dom naroda, pa da će ih kasnije, u nadi da će profunkcionisati Ustavno-pravna komisija, ponovo uputiti na Predstavnički dom.

"Ponoviću ono što sam danas rekao i u parlamentu: "Ovo su životni zakoni, ovo je direktna podrška privredi u FBiH, nažalost danas smo svi kiksali i većina i opozicija‘. Bojim se da ako ovako nastavimo možda jedni budu ‘patriote‘ drugi ‘izdajnici‘ ali neće biti ni naše privrede, ni građana. Idemo dalje uz gorak ukus na usnama", napisao je Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...