REŽIMSKI ANALITIČAR DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ ZAKUKAO PRED KAMERAMA: "Iza nelegalnog postupka protiv Dodika stoji Zapad predvođen Amerikom" (VIDEO)

On je rekao da se iza svega krije namjera uklanjanja Dodika sa političke scene, ukidanje RS i otvaranje puta ka etničkom čišćenju Srba.

  • Politika

  • 28. Nov. 2023  

  • 2

"Iza nelegalnog postupka koji se pred Sudom Bosne i Hercegovine vodi protiv predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika stoji Zapad predvođen Amerikom", rekao je politički analitičar Dragomir Anđelković za RTRS.

Anđelković je istakao da kolektivni Zapad u Dodiku, kao lideru suverenista koji održava dobre odnose sa Rusijom, vidi prijetnju.

On je rekao da se iza svega krije namjera uklanjanja Dodika sa političke scene, ukidanje RS i otvaranje puta ka etničkom čišćenju Srba.

"Ovo nije nikakav sudski postupak, ovo je parodija u kojoj lažni visoki predstavnik nešto pokreće, a onda lažno sudstvo i Tužilaštvo BiH, koji ne postoje u Dejtonu već su nametnuti, pokušavaju da procesuiraju legitimnog i legalnog predsjednika koji je ustavna kategorija, izabran od strane naroda. Ovo je politička i geopolitička tragikomedija i ljaga u demokratiji", naglasio je Anđelković.

On kaže da Zapad neće uspjeti da slomi predsjednika Srpske.

"Slamanje Milorada Dodika, što se neće desiti, značilo bi slamanje RS, a slamanje RS značilo bi etničko čišćenje Srba. Ne napadaju oni Dodika ni zbog čega drugog, već zato što je onemogućio realizaciju njihovih planova - maksimalističkih planova Alije Izetbegovića iz 90-ih godina, a znamo da tamo gdje je uspio da ih realizuje, poput Sarajeva, Srba više nema", rekao je Anđelković.

On je istakao da je Dodik pokazao spremnost da preuzme rizik i trpi napade zbog odbrane srpskih nacionalnih interesa.

"Dodik je na pozicijama čvrste nacionalne politike i niko nema pravo da napada njega i njegovu porodicu", rekao je Anđelković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...