JEZIVO: Sin zloglasnog čečenskog krvoloka Ramzana Kadirova imenovan u…

Ramzan Kadirov, koji vlada Čečenijom od 2007., poslao je hiljade svojih boraca u Ukrajinu od početka ruske invazije u februaru 2022.

  • Svijet

  • 29. Nov. 2023  

  • 0

Adam Kadirov, 16-godišnji sin zloglasnog čečenskog vođe Ramzana Kadirova, koji je ove godine snimljen kako tuče zatvorenika u pritvoru, imenovan je za promatrača u novom bataljonu koji je dio snaga ruskog Ministarstva odbrane, javlja Reuters.

Adam Kadirov, koji je prošle sedmice napunio 16 godina i koji je nedavno imenovan očevim glavnim tjelohraniteljem, snimljen je kako šakama i nogama udara zatvorenika optuženog za spaljivanje Kurana. Ramzan Kadirov, vjerni saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je tada da je ponosan na svog sina i da poštuje Adama jer je stekao "ideale časti, dostojanstva i odbrane svoje vjere".

Adam Delimkhanov, koji je na čelu čečenske divizije Ruske nacionalne garde i također je član ruskog parlamenta, rekao je da je mladi Kadirov imenovan posmatračem streljačkog voda.

"Ovo je imenovanje prirodni rezultat Adamovih značajnih zasluga u održavanju vjerskih, porodičnih i kulturnih vrijednosti našeg naroda", rekao je Delimkhanov, koji se smatra drugim najvišim dužnosnikom Čečenije nakon Kadirova.

Čečenski streljački vod osnovan je ranije ovog mjeseca, tvrde ruski državni mediji. Sada je dio snaga ruskog Ministarstva odbrane. Ramzan Kadirov, koji vlada Čečenijom od 2007., poslao je hiljade svojih boraca u Ukrajinu od početka ruske invazije u februaru 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...