RAZGOVARANO O PROBLEMIMA STUDENTSKE PRAKSE: Zvizdić se sastao sa predstavnicima Udruženja studenata FPN Univerziteta u Sarajevu

Predsjednik Asocijacije studenata Ajnur Kaniža rekao je da se studenti suočavaju sa problemom studentske prakse.

  • Vijesti

  • 29. Nov. 2023  29. Nov. 2023

  • 0

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu Hrustemom Beširevićem, Ajnurom Kanižom i Muminom Velićem.

Tokom sastanka razgovarali su o problemima i potrebama studenata sa kojima se suočavaju.

Predsjednik Asocijacije studenata Ajnur Kaniža rekao je da se studenti suočavaju sa problemom studentske prakse, na šta su već dugo upozoravali. Rekao je da bi ovaj problem trebalo da bude riješen za svaki nivo vlasti kako bi stekli vještine u radu i kako bi postali konkurentni na tržištu rada.

Zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić pohvalio je ideju i rekao da trenutno ne postoji mogućnost obavljanja studentske prakse, ali je istaknuo da će pokrenuti inicijativu za uspostavljanje ovakve mogućnosti kako bi se studentima osiguralo sticanje znanja i vještina u ovoj oblasti.

Rekao je da smatra da bi bilo zanimljivo i korisno organizirati prisustvo studenata sjednicama Parlamentarne skupštine BiH, mogućnost razgovora studenata sa poslanicima, kao simulirani parlament studenata. 

Studenti su se zahvalili na razumijevanju i izrazili spremnost da zajedno rade na uvođenju studentske prakse u državnim institucijama, saopćeno je iz PS BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...