PO LADU, PO ZALADU: Božo Vrećo objavio spot za novu pjesmu koju je snimao u Crnoj Gori (VIDEO)

"Snimati pjesmu 'Po ladu po zaladu' na Skadarskom vilinskom jezeru na prostoru vjekovnog Žabljaka Crnojevića za mene je bilo poput otkrovenja i sna..."

  • Estrada

  • 29. Nov. 2023  

  • 0

Božo Vrećo je danas objavio spot za novu pjesmu "Po ladu po zaladu" koji je snimao u Crnoj Gori.

 

"Snimati pjesmu 'Po ladu po zaladu' na Skadarskom vilinskom jezeru na prostoru vjekovnog Žabljaka Crnojevića za mene je bilo poput otkrovenja i sna. Ta bajkovita metamorfoza čovjeka u gavrana, ljubav koja se nadigrava i plamti između dvoje zaljubljenih u sevdaholikom ašiku preslikala se kroz moj redateljski vizual i zamisao baš poput nekog magnovenja. Scene sa divljim konjima koji tamo žive i gospodare tim prostranstvom, nadrealna priroda samog magičnog jezera i lopoča koji ga kite ma gdje da pogledaš naokolo bila je idealna kulisa za moju zamisao spoja tradicije, mitologije, mistike i avangardnog, oslobođenog i probuđenog iskonskog u nama", naveo je Vrećo.

Produkciju i montažu radili su Indir Merdanović i Božo Vrećo. Snimatelj je bio Indir Merdanović, a mix je završen u Down There Studiju u Beogradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...