NEVJEROVATAN SNIMAK IZ UKRAJINE: Ovako izgleda nova stvarnost ratovanja - vojnik protiv drona (VIDEO)

Kao što se vidi na kraju snimka, ova borba će se okončati fatalno po vojnika. 

  • Šareni svijet

  • 29. Nov. 2023  

  • 0

Na društvenim mrežama pojavio se nevjerovatan snimak borbe ruskog vojnika protiv drona iz neposredne blizine. Kao što se vidi na kraju snimka, ova borba će se okončati fatalno po vojnika. 

Ovaj snimak samo je jedan u nizu koji nam dolaze sa ukrajinskog ratišta od kada je ruska vojska izvršila invaziju na susjednu Ukrajinu 24. februara 2022. godine.

U tom skoro dvogodišnjem periodu vidjeli smo upotrebu nasavremenijih borbernih oruđa, a u prvi plan su došli dronovi kao poprilično jeftino ali u isto vrijeme vrlo ubojito oružje.

U prvi plan su na početku agresije došle turske bespilotne letjelice Bayraktar koje su imale veliku ulogu u zaustavljanju ogromne ruske kolone procjenjene na 64 kilometra koja se sa sjevera kretala prema Kijevu.

Nakon toga, imali smo se priliku upoznati sa intenzivnim korištenjem malih dronova koji su inženjerskim intervencijama pretvoreni u vrlo ubojita oruđa protiv pješadije, kao i sa tzv. kamikaza dronovima. Upravo taj kamikaza dron je korišten na gore prikazanom snimku. 

Osim dronova, imali smo se priliku upoznati i sa najsavremenijim raketnim sistemima nevjerovatne preciznosti kakvu svijet do sada nije imao priliku gledati. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...