REPREZENTATIVAC BOSNE I HERCEGOVINE BLISTAO U LIGI PRVAKA: Pokrivao čak tri pozicije, bio je drugi najbolje ocijenjeni igrač…

Real Sociedad je nakon ovog remija ostao na prvom mjestu sa 11 bodova, dok je Salzburg treći sa četiri boda.

  • Sport

  • 30. Nov. 2023  

  • 0

Real Sociedad i Salzburg su u okviru petog kola grupe D Lige prvaka odigrali neriješeno 0:0.

Reprezentativac BiH Amar Dedić (21) odigrao je cijeli susret za Salzburg, a zanimljivo da je u toku utakmice igrao na čak tri pozicije.

Prvo poluvrijeme je proveo na prirodnoj poziciji desnog beka, da bi u nastavku igrao na mjestu lijevog stopera. Od 85. minute Amar je igrao na lijevom beku.

Dedić je od portala Sofascore dobio ocjenu 7.2. Bolji od njega u Salzburgu bio je samo golman Schlager sa ocjenom 8.4.

Bh. reprezentativac je tokom vikenda u meču austrijske Bundeslige protiv Hartberga proveo svih 90 minuta na poziciji stopera.

Amar je u grupnoj fazi Lige prvaka odigrao sve utalmice za Salzburg. Ukupno je ove sezone nastupio u 16 mečeva u svim takmičenjima te postigao pet golova.

Real Sociedad je nakon ovog remija ostao na prvom mjestu sa 11 bodova, dok je Salzburg treći sa četiri boda.

U zadnjem kolu Salzburg dočekuje Benficu, a Real Sociedad će gostovati Interu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...