UZBUDLJIVO NA NBA PARKETIMA: Jusuf Nurkić izvrstan u užasnom šuterskom učinku i porazu „Phoenix Sunsa“

„Raptorse“ su predvodili Scottie Barnes sa 23 i Pascal Siakam sa 22 poena.

  • Sport

  • 30. Nov. 2023  

  • 0

Jusuf Nurkić ubacio je 19 poena, imao 14 skokova i 6 asistencija u porazu njegovih „Phoenix Sunsa“ od „Toronto Raptorsa“ 105-112. Izuzetno lošu šutersku noć imali su najbolji igrači „Sunsa“.

Kevin Durant, jedan od najboljih šutera NBA lige ubacio je 30 poena uz šute iz ige 11-30, dok je  druga zvijezda tima Devin Booker bio još neefikasniji sa samo 8 poena i katastrofalnim procentom šuta 2/12. „Raptorse“ su predvodili Scottie Barnes sa 23 i Pascal Siakam sa 22 poena.

Jamal Murray se vratio u redove „Denver Nuggetsa“ i to se odmah osjetilo na rezultat šampiona NBA lige koji su savladali odlične „Houston Rocketse“ 134-124. Nikola Jokić ponovo je imao impresivan triple-double, 32 poena, 10 skokova i 15 asistencija, a Michael Porter Jr. dodao je 30 poena i 10 skokova. Povratnik u ekipu Murray ubacio je 16 poena. Jalen Green je ta „Rocketse“ ubacio 26 ,  a Alperen Sengun 22 poena.

„Orlando Magic“ koji su najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela NBA lige, trenutno drugoplasirana ekipa Istočne konferencije, savladali su kod kuće „Washington Wizardse“  139-120 uz još jedenu sjajnu partiju Nijemca Franza Wagnera koji je ubacio 31 poen.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...