NAVIJAČKI OBRAČUN U HERCEGOVINI: Oštećena vozila, policija na licu mjesta zatekla...

Izvršen je uviđaj te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.  

  • Hronika

  • 30. Nov. 2023  

  • 1

Grupa navijača Širokog Brijega koja se vraćala s utakmice u Foči, napadnuta je u srijedu navečer kod Mostara. U napadu nije bilo ozlijeđenih, ali su oštećena tri vozila.   

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona izvijestili su u četvrtak da je oko 19.50 sati Policijska uprava Mostar obaviještena od strane više građana da se na lokalitetu Varda veća grupa mlađih muškaraca tuče i pali baklje.

Na mjesto događaja, dodaje se, izašli su djelatnici policije i zatekli osam navijača tzv. "Škripari" iz Širokog Brijega koji su se vraćali s utakmice u Foči.

Isti su izjavili da su napadnuti od strane 30 do 40 navijača Ultrasa koji su im pregradili put vozilima i nakon toga ih napali.

Tom prilikom oštećena su tri vozila, ozlijeđenih nije bilo, a napadači nisu zatečeni na licu mjesta, navode iz policije.

Izvršen je uviđaj te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...