DOĐE I RIJAD NA RED: Metallica će nastupiti na festivalu u Saudijskoj Arabiji - "U dijelu svijeta koji..."

(...) rijetko posjećujemo.

  • Kultura

  • 30. Nov. 2023  30. Nov. 2023

  • 0

Globalno poznati bend Metallica 14. decembra nastupit će u glavnom grad Saudijske Arabije Rijadu.

Bend bi trebao nastupiti u sklopu trodnevnog Soundstorm Festivala, a na scenu će izaći na otvaranju festivala.

Bend je zvanično objavio vijest, izražavajući svoje oduševljenje predstojećim nastupom u Rijadu.

"Još nismo završili sa 2023. jer nam se upravo ukazala nevjerovatna prilika da nastupimo na velikom festivalu koji nikada nismo svirali u dijelu svijeta koji rijetko dolazimo da posjetimo. Uzbuđeni smo što možemo objaviti da ćemo u četvrtak, 14. decembra, biti prvi hard rock bend koji će ikada svirati na MDLBeast-ovom Soundstorm festivalu u Rijadu, Saudijska Arabija", naveli su.

Ovaj koncert označava ključni trenutak jer će to biti prvi nastup Metallice uživo na Bliskom istoku od posljednjeg nastupa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2011. godine, prenosi Klix.

Postava Soundstorm festivala može se pohvaliti nizom drugih istaknutih umjetnika uz Metallicu. Tamo će biti i Pharrell Williams, Chris Brown, J Balvin, Anne-Marie, kao i DJ-eve Tiesto i David Guetta. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...