PILOTU SE JAKO ŽURILO: Njemački predsjednik čekao skoro pola sata sam na vratima aviona (VIDEO)

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier proveo je gotovo 30 minuta čekajući prekriženih ruku na vratima aviona tokom svoje službene posjete Dohi.

  • Šareni svijet

  • 30. Nov. 2023  30. Nov. 2023

  • 0

Snimak "svečanog dočeka" prikazuje crveni tepih, vojnu počasnu stražu, Steinmeiera na vratima aviona i njemačkog ambasadoraa u Kataru Lothara Freischladera. Jedini problem je što nijedan katarski zvaničnik nije došao dočekati njemačkog predsjednika.

Bundeswehrov Airbus A350 sletio je na pistu prije dogovorenog termina pa je Steinmeier čekao na jarkom suncu gotovo pola sata prije nego što ga je primio Sultan al-Muraichai, katarski državni ministar vanjskih poslova.

Unatoč čekanju Steinmeier je napustio aerodrom na vrijeme za svoj zakazani sastanak s katarskim emirom, šeikom Tamimom bin Hamadom al-Thanijem.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...