VUČIĆ POVODOM SMRTI KISSINGERA: "Danas nam je potrebniji nego ikad prije"

„Politički legat državnika čija se reč sa uvažavanjem slušala i na Istoku i na Zapadu..."

  • Regija

  • 30. Nov. 2023  30. Nov. 2023

  • 3

"Uveren sam da će snaga njegove reči ostati inspiracija svima koji se bore za mir i prosperitet u svetu, napisao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije na društvenoj mreži X, povodom smrti Henryja Kissingera, bivšeg američkog državnog sekretara.

„Politički legat državnika čija se reč sa uvažavanjem slušala i na Istoku i na Zapadu, danas nam je potrebniji nego ikad pre. Uveren sam da će snaga njegove reči ostato inspiracija svima koji se bore za mir i prosperitet u svetu", napisao je Vučić. 

Podsjetimo, slavni američki diplomat Henry Kissinger, koji je ostavio neizbrisiv trag u vanjskoj politici SAD-a, preminuo je u srijedu u 100. godini u svom domu u Connecticutu, objavila je konsultantska kompanija Kissinger Associates.

Kissinger je bio diplomat, politolog, geopolitički konsultant i političar koji je služio kao državni tajnik i savjetnik za nacionalnu sigurnost u predsjedničkim administracijama Richarda Nixona i Geralda Forda.

Za svoj doprinos u pregovorima o prekidu vatre u Vijetnamu 1973. godine je dobio Nobelovu nagradu za mir, što se smatra kontroverznom odlukom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...