ZBOG OPTUŽBI ZA NAVODNI ANTISEMITIZAM: Elon Musk poručio oglašivačima koji su ga napustili - "J**ite se!"

Iako se Musk u srijedu izvinio za objavu - priznajući da nije trebao odgovoriti na nju - nije škrtio riječima kada je govorio o oglašivačima koji su ga napustili.

  • Show

  • 30. Nov. 2023  30. Nov. 2023

  • 0

Elon Musk ima poruku za oglašivače koji su masovno napustili X zbog optužbi za navodni antisemitizam na platformi društvenih medija: "Jebi se."

"Ako me neko pokušava ucijeniti oglašavanjem, ucijeniti me novcem, idi jebi se", rekao je Musk tokom animiranog intervjua na New York Times DealBook Summitu u srijedu.

Musk se suočavao s kritikama zbog širenja dezinformacija i sadržaja mržnje na X-u otkako je kupio kompaniju prije poznatu kao Twitter. To je kulminiralo egzodusom oglašivača posljednjih sedmica, kako su se širile objave o ratu Izraela i Hamasa.

Ranije ovog mjeseca, progresivna nadzorna organizacija Media Matters objavila je izvještaj u kojem se navodi da je X prikazivao oglase za velike kompanije pored neonacističkih postova. Kao odgovor, Musk je podnio saveznu tužbu optužujući organizaciju i jednog od njenih izvjestitelja za krivotvorenje slika.

Tenzije su eskalirale kada se vlasnik SpaceX-a i Tesle javno složio sa tweetom u kojem se navodi da židovske zajednice “guraju upravo onu vrstu dijalektičke mržnje prema bijelcima za koju tvrde da žele da je ljudi prestanu koristiti protiv njih”.

Izvještaj Media Matters i odobravanje navedene objave izazvali su reakciju nekoliko javnih osoba i mnoge kompanije su povukle svoje oglase sa stranice društvenih medija, uključujući divove kao što su Apple, IBM, Disney i Coca-Cola. Prema izvještaju New York Timesa, to bi moglo rezultirati gubitkom do 75 miliona dolara za X.

Iako se Musk u srijedu izvinio za objavu - priznajući da nije trebao odgovoriti na nju - nije škrtio riječima kada je govorio o oglašivačima koji su ga napustili.

“Idi jebi se. Je li to jasno? Nadam se da jest”, rekao je tokom žestokog intervjua. “Tako se osjećam. Nemojte se oglašavati.”

"Ono što će ovaj bojkot oglašavanja učiniti jest da će ubiti kompaniju", dodao je. “I cijeli svijet će znati da su ti oglašivači ubili kompaniju.”

Musk je nedavno putovao u Izrael kako bi se sastao s predsjednikom Isaacom Herzogom i premijerom Benjaminom Netanyahuom, ali je u srijedu negirao da je putovanje bilo "turneja izvinjenja".

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...