SIPA ČEŠLJALA OSU: Tužilaštvo BiH o akciji u kojoj je uhapšen bivši savjetnik Osmana Mehmedagića

Rakita je nakon pretresa pušten da se brani sa slobode

  • Hronika

  • 01. Dec. 2023  

  • 1

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) sproveli su određene aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije (OSA) BiH u Banjaluci radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Sprovedene su određene aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka iz Krivičnog zakona BiH – naveli su iz Tužilaštva BiH.

U interesu predmeta, Tužilaštvo u ovom trenutku ne može dati više informacija.

Podsjetimo, pripadnici SIPA sproveli su sinoć aktivnosti u prostorijama OSA BiH u Banjaluci po nalogu Tužilaštva i Suda BiH, rekla je jučer portparolka SIPA Jelena Miovčić.

Ona je pojasnila da pripadnici SIPA ove aktivnosti sprovode kao vid pružanja asistencije MUP- u Kantona Sarajevo, te da nema informacija o krivičnim djelima.

SIPA je tom prilikom pretresla stan i privela Sinišu Rakitu, bivšeg savjetnika smijenjenog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

Rakita je nakon pretresa pušten da se brani sa slobode.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...