VUČIĆ SE SASTAO U EMIRATIMA SA BIN ZAJEDOM: "Znamo da cijenimo velike prijatelje"

Dvojica državnika sastala su se tokom Samita lidera o klimatskim promenama COP28.

  • Regija

  • 01. Dec. 2023  

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Dubaiju sa predsjednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom.

"Susret sa prijateljima i odnos pun povjerenja i podrške u vremenima velikih previranja, rijetka su dragocjenost. Takav je i ovaj sastanak sa šeikom Mohamedom bin Zajedom, sa kojim sam dugo razgovarao o svim ključnim pitanjima naših bilateralnih i ekonomskih odnosa, planovima za EXPO2027, kao i o drugim velikim projektima od značaja za našu zemlju. Iskoristio sam priliku da mu lično čestitam Nacionalni dan UAE i izrazim najbolje želje za dalji napredak zemlje, čiji je fascinantni uspjeh primjer i uzor svima nama", naveo je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" - i dodao:

"Posebnu pažnju posvetili smo ključnim temama ovogodišnjeg Samita @cop28uaeofficial, kao i načinima na koji Srbija može da doprinosi globalnoj klimatskoj akciji. Srbija jeste mala zemlja, ali itekako zna da cijeni svoje velike prijatelje. Hvala Vam još jednom, poštovani prijatelju, za svu naklonost koju pokazujete prema našoj zemlji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...