"KOJA MAJKA MOŽE DA URADI OVO SVOM DJETETU": Potresna ispovijest oca zapaljenog mladića

On ističe da je svjestan toga da je njegov sin nekada umio da provocira svoju majku, ali ne može da nađe razlog da uradi ovako strašnu stvar.

  • Hronika

  • 02. Dec. 2023  

  • 0

Mladić Aca T., iz Srbije, kojeg je kako se sumnja majka zapalila, nalazi se u teškom stanju, a njegov otac Rade T. ispričao je da mu nije jasno kako majka može da povrijedi svoje dijete.

"On mi je najstariji sin. Velika mi je rana i teško mi je da ovo pričam. Zadobio je opekotine, preko 50 posto, vjerovatno će izgubiti vid i kosa mu je skroz izgorjela", kaže neutješni čovjek.

On ističe da je svjestan toga da je njegov sin nekada umio da provocira svoju majku, ali ne može da nađe razlog da uradi ovako strašnu stvar.

"Koja majka može da uradi ovo svom djetetu? Ostavila me, otišla je kod drugog čovjeka. Aca je bio ljut zbog toga i razumijem ga, umio je da je uvrijedi, ali nema te stvari koju je mogao da joj kaže, a da ga ona zbog toga zapali", naglašava.

Kako ističe, zbog ostale djece mora da bude jak, ali mu je teško zbog prvenca.

"Mi smo skromna porodica, išao sam i u Centar za socijalni rad da molim za pomoć, ali oni su me otjerali. Htjeli su da mi djecu oduzmu, već sam star i moj radni vijek je prošao. Ovo je prevelika tuga, više ne znam šta ću sa sebe. Koliko sam čuo, jedan komšija je bio u kući kad su ga zapalili, kako mu nije pomogao, zašto ga je pustio da gori, kažu da je pio pivo i gledao samo šta se događa", završio je kroz suze čovjek.

Napad na mladića dogodio se u kući novog partnera njegove majke.

A.T. je sa teškim tjelesnim povredama u vidu opekotina po cijelom tijelu prebačen u prvo u zrenjaninsku bolnicu a zatim u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Tamo mu se trenutno bore za život.

Majka u kućnom zatvoru

Kako je ranije objavljeno, S. M. izdržava kaznu kućnog zatvora bez elektronskog nadzora, a da joj je sin došao u posjetu kada ga je poslije svađe polila benzinom i zapalila.

"Majka je to. Bez obzira šta radila, ona je naša mama. Ostavila je nas osmero djece sa ocem i započela vezu sa Š. LJ. (58). Naravno da nam je žao zbog toga i nadali smo se da će se smiriti, ali se ispostavilo da je Š. LJ. također alkoholičar i da je samo nastavila da pravi probleme. Eto sada služi kaznu zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Da je dobila kaznu zatvora ništa se od ovoga ne bi desilo", priča Milan, mlađi brat A. T.

Kako kaže izvor blizak istrazi, o slučaju je obaviješteno Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu po čijem nalogu je pokrenuta istraga i uviđaj je i dalje u toku.

"Trenutno se ne može tvrditi da je majka polila sina benzinom i zapalila ga mada postoje indicije da je to zaista uradila. Istraga će pokazati pravu istinu koja će se saznati najvjerovatnije ukoliko S.M. prizna zločin ili kada oštećeni A.T. bude mogao da priča zato što policija zbog njegovog stanja nije mogla da uzme od njega izjavu", objašnjava izvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...