KILOMETARSKE GUŽVE NA IZLAZU IZ BOSNE I HERCEGOVINE: Vozačima se savjetuje strpljenje

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

  • Vijesti

  • 03. Dec. 2023  

  • 1

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Također, zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Inače, zbog niskih temperatura vozači se upozoravaju na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz. Posebno izdvajamo magistralne puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Tuzla-Bijeljina, Buna-Masline, Stolac-Neum, Višegrad-Rudo, Rogatica-Ustiprača, Kladanj-Vlasenica, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum. Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila – saopšteno je iz BIHAMK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...