ULAZI LI RAT NA ISTOKU EVROPE U NOVU FAZU: U Ukrajini uništena prva kineska vozila

Napad se dogodio u blizini sela Krinky, gdje ukrajinski marinci drže odbranu.

  • Evropa

  • 03. Dec. 2023  03. Dec. 2023

  • 0

Oružane snage Ukrajine uništile su dva ruska terenska vozila (ATV) kineske proizvodnje Desertcross na lijevoj obali Hersonske oblasti.

Ovo je na svom Telegram kanalu objavio komandir kompanije Magyar Birds.

Sudeći po komentarima autora snimka, vozila su uništena ispuštanjem raketnih granata PG-7VM/7VS sa teškog drona tipa kvadrokopter.

Napad se dogodio u blizini sela Krinky, gdje ukrajinski marinci drže odbranu.

Militarnyi je 13. novembra izvijestio da su ruske invazione snage počele koristiti Desertcross ATV kineskog proizvođača na teritoriji Ukrajine.

Militarnyi je izvestio da su Rusi kupili veliki broj ovih terenskih vozila 10. novembra.

Rusi tvrde da su ova vozila dizajnirana za izvođenje patrolnih i izviđačkih operacija, racija i operacija traganja i spašavanja i transport materijala u teškim uslovima.

Na informativnim pločama koje su predstavljene Putinu navodi se da vojska trenutno ima 537 jedinica Desertcross 1000-3 u osnovnoj konfiguraciji i da se još oko 1.500 sa modifikacijama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...