Svijet
KUHA NA RELACIJI MOSKVA - WASHINGTON: Sergej Lavrov poslao oštru poruku Donaldu Trumpu...
Prije 12 min0
Donosimo recept...
Gastro
04. Dec. 2023
0
Sastojci:
185 gr pirinča
700 ml mlijeka
prstohvat soli
izrendana korica od pola limuna
1 štapić vanile
2 kašike meda
2 kašike grčkog jogurta
15 šljiva
Priprema:
Pirinač operite pod mlazom hladne vode, pa dodajte u posudu u koju ste već stavili mlikeko (470 ml), so, vaniliu i limunovu koru. Pustite da provri, pa smanjite temperaturu i kuvajte 15-20 minuta, odnosno dok pirinač ne upije mlijeko i postane kremasta masa.
Kada je pirinač kuvan, dodajte med i jogurt, pa dobro promiješajte. Pokrijte i stavite sa strane dok pripremate šljive, piše N1info.rs.
U vatrostalnu posudu stavite svježe šljive bez koštice (15-ak komada), te im dodajte 100 ml vode i malo cimeta. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 15-ak minuta.
Pirinču dodajte ostatak mlikeka (230 ml), neka bude mlako. Dobro promiješajte, pa sutlijaš poslužite u posudicama sa pečenim šljivama.
Svijet
KUHA NA RELACIJI MOSKVA - WASHINGTON: Sergej Lavrov poslao oštru poruku Donaldu Trumpu...
Prije 12 min0
Evropa
NEVJEROVATNO: Ruski velegrad potpuno odsječen, građani u panici javljaju.....
Prije 22 min0
Jeste li znali
NIKADA NIKO KAO ON: Dječak iz Mostara otišao je u partizane, u ratu su mu pobili sve, a onda je ispisao najsvjetlije stranice u povijesti…
Prije 28 min0
Zabava
HIT NA INTERNETU: Zgodna mlada žena nazvala vodoinstalatera da joj popravi slavinu, a onda je on zatražio sliku...
Prije 32 min0
Gastro
HRSKAVA TEKSTURA I PRIMAMLJIV IZGLED: Superbrza pita koju možemo napraviti još večeras - ne traži nikakvo iskustvo
10. Nov. 20250
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač i oduševite ukućane...
09. Nov. 20250
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
Prije 22h0
Gastro
VRIJEME JE ZA FILDŽAN BUREK: Na brzinu napravite specijalitet s istoka, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
10. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.