SHOW U ITALIJI: Jose Mourinho na press konferenciju poveo prevoditelja, provocirao…

Kad sam govorio o tome mislio sam na kvalitetu potrebnu za nastup na najvišem nivou", rekao je Mourinho nakon utakmice.

  • Show

  • 04. Dec. 2023  

  • 0

Roma u 14. kolu Serie A pobijedila kod Sassuola 2:1 i skočila na četvrto mjesto prvenstvene tabele. Nakon utakmice Romin trener Jose Mourinho nije htio govoriti na talijanskom jeziku na presici nakon utakmice. Portugalac je nakon meča poručio da njegov talijanski "nije dovoljno uglađen" te je odlučio govoriti na portugalskom. Uz njega je bio i Romin klupski prevoditelj.

Govorio na portugalskom

"Hvala direktoru Tiagu Pintu i ostatku vodstva kluba. Posljednjih nekoliko sati dobio sam podršku koju sam dobio kako bih radio svoj posao na pravi način. Momčad je igrala dobro i jako sam sretan zbog mojih igrača i navijača", rekao je Mourinho na portugalskom te posvetio pobjedu svom suspendiranom pomoćniku Salvatoreu Fotiju, koji je dobio crveni karton u prošloj utakmici protiv Udinesea.

Provocirao suca, sad je pod istragom

Mourinho je pod istragom talijanskog saveza jer je uoči utakmice kod Sassuola doveo u pitanje emocionalnu stabilnost sudca Mattea Marcenara. "Kad sam govorio o tome mislio sam na kvalitetu potrebnu za nastup na najvišem nivou", rekao je Mourinho nakon utakmice. Marcenaro je Sassuolu u 63. minuti isključio veznjaka Daniela Bolocu pri 1:0 vodstvu, a 13 minuta zatim dosudio i kazneni udarac za Romu, koja je na kraju stigla do preokreta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...