SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Ratni veteran srušio svjetski rekord u "smrtonosnom zaronu"! (VIDEO)

Neki od komentara ispod snimke na Instagramu pišu da će ovaj rekord još dugo biti neoboren.

  • Šareni svijet

  • 05. Dec. 2023  

  • 0

Na Instagramu je ove sedmice objavljen snimak koja prikazuje svjetski rekord u ekstremnoj discplini poznatijom pod imenom "smrtonosni zaron".

Ratni veteran Ken Stornes je taj skok obavio u Norveškoj, a ubrzo nakon toga podijelio je snimku.

"Još jednom vraćamo svjetski rekord u Norvešku gdje mu je i mjesto. Ovo je bilo ludo!", napisao je Stornes, inače pustolovni influencer s više od pola miliona pratitelja.

"Smrtnosni zaron" je tehnika kojom skakači pokušavaju što dulje održati tijelo ravnim, a sklupčaju se u posljednjoj sekundi. Oblik je to ekstremnog skakanja slobodnim stilom s ispruženim rukama i trbuhom, doskokom u položaj topovske kugle.

Na snimci se vidi kako Stornes baca kamen prije nego što sam skoči. Čini se da je to učinio kako bi razbio površinski pritisak vode jer bi udarac s 40 metara visine mogao biti jako bolan.

Neki od komentara ispod snimke na Instagramu pišu da će ovaj rekord još dugo biti neoboren.

Iako je ovaj zaron apsolutno nevjerovatan, zapravo nije blizu standardnom svjetskom rekordu u skoku s litice. Prema Guinnessovim svjetskim rekordima, najviši skok s litice je bio 58 metara i 27 centimetara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...