NENAD NEŠIĆ, MINISTAR SIGURNOSTI BiH: "Bošnjačkim predstavnicima ne odgovara evropski put, vješto optužuju Srbe da ih usporavaju"

Nešić je nakon sjednice Vijeća ministara BiH komentirao i izjavu ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića

  • Politika

  • 07. Dec. 2023  

  • 9

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić izjavio je danas da će zakon o suzbijanju pranja novca vrlo brzo biti razmatran na sjednici Vijeća ministara BiH, možda čak i do kraja godine. 

Tvrdi da je većina stvari usaglašena te da će na narednoj sjednici inicirati hitan sastanak kako bi riješili i manje nesuglasice.

Nešić je danas, nakon sjednice Vijeća ministara BiH, također komentirao i izjavu ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića da ministri iz reda Bošnjaka neće podržati prijedlog teksta za pregovore sa Frontexom, jer jača poziciju entiteta.

"Tekst okvira je usvojio timom koji će voditi pregovore sa Frontexom, i u tom timu su i Srbi, i Bošnjaci, i Hrvati, kao i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova. Predstavnik koji dolazi iz njegove institucije glasao je za takav tekst okvira", kazao je ministar Nešić.

Smatra da bošnjačkim predstavnicima ne odgovara evropski put te da "vješto i mudro optužuju Srbe da ih usporavaju".

Nešić je pozvao je ministra Konakovića i sve one koji su nezadovoljni da dostave zvanično svoje stavove u Ministarstvo sigurnosti BiH, kako bi pokušali da riješe probleme, prenosi Fena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...