PORUKA FEDERALNOG PARLAMENTARCA DENNISA GRATZA: "Dok pričate o Sebiji, sprema se pokušaj nametanja Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH!"

Gratz je danas na sjednici Zakonodavno-pravne komisije zatražio izmjenu dnevnog reda sjednice ove komisije koja je zakazana za sutra.

  • Politika

  • 07. Dec. 2023  07. Dec. 2023

  • 4

Uoči sutrašnje sjednice Zakonodavno-pravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, zastupnik DF-a Dennis Gratz oglasio se na svom Twitter profilu i skrenuo pažnju da se priprema "novi perfidni pokušaj neustavnog nametanja Marina Vukoje". 

"Naravno da je danas dominantna vijest navodno neprikladno vladanje gospođe Izetbegović na nekom sarajevskom parkingu, a ne debakl koji nam se sprema u Briselu (pa je bilo neophodno da pošaljemo čak 40 karikaturalnih ljezihljebovića o nasem trošku), ili sutrašnji novi perfidni pokušaj neustavnog nametanja gosp. Vukoje, HDZ-ovog kadra sa bijesnih 0 dana sudskog iskustva, za suca Ustavnog suda BiH…

Neće vam, kolegice i kolege iz Trojke, ama baš nista pomoći da skrenemo pažnju s vaše istorijske pronevjere suverenosti ove države, haman jednogodišnjeg ustavnog nasilja, kompromitiranja njenih granica i sistema sigurnosti i bijednih pokušaja postavljanja temelja za dalje etnonacionalne podjele u zemlji.

Nećemo zaboraviti, jednom kada svijet, ovaj što građansko živi kod sebe, a nama manje vrijednima podvaljuje sve drugo, konacno shvati da nema kockanja s vrijednostima. (Ima ih samo i branjive su, ako vrijede bilo kada, bilo gdje, za bilo koga.) Mozda ce onda biti prekasno. Ali mi svejedno necemo zaboraviti", napisao je Gratz. 

Podsjećamo, Gratz je danas na sjednici Zakonodavno-pravne komisije zatražio izmjenu dnevnog reda sjednice ove komisije koja je zakazana za sutra.

Gratz je tražio da se sa dnevnog reda izuzme Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, čiji predlagači su Klubovi zastupnika SDP BiH, NiP-Pomak, NS, HDZ BiH-HNS, HDZ 1990-HNP i PDA, koji otvara mogućnost neustavnog postavljanja Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH.

"Ovo je traženo kako bi se mogle razmatrati ostale predložene tačke i time se osigurala daljnja operativnost Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH u smislu njegove glavne, zakonodavne funkcije", naveo je Dennis Gratz, saopćio je DF.

alt

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...