POTEZ O KOJEM BRUJI NOGOMETNI SVIJET: Neviđena glupost nogometaša Slavena Bilića, ovako nešto još nismo vidjeli…

Za bivšeg hrvatskog selektora to znači produbljenje teške krize.

  • Sport

  • 08. Dec. 2023  

  • 0

U 16. kolu saudijskog prvenstva viđen je bizaran kazneni udarac, a skrivio ga je nogometaš Slavena Bilića - stoper Fahd Mohammed Al-Harbi.

Bilićeva ekipa Al-Fateh poražena je 0:2 na gostovanju kod Al-Hazema. Za bivšeg hrvatskog selektora to znači produbljenje teške krize. U posljednjih pet ligaških utakmica Al-Fateh je uknjižio samo bod, a preostale četiri utakmice izgubio bez postignutog pogotka.

Tako je bilo i u četvrtak, no pogodak Al-Hazema za 2:0 definitivno je nešto o čemu će se posebno pričati. Al-Harbi napravio je neobjašnjivu glupost i ponudio penal protivcimima u 14. minuti. Bilićev stoper je, naime, iz "čista mira" dotrčao do svog golmana Jacoba Rinnea, koji je držao loptu u rukama i spremao se na ispucavanje.

Al-Harbi mu je zatim prišao i, ko zna zašto, rukom udario loptu. Bilićevi igrači dugo su raspravljali sa sudijom, ali on je ostao pri svojoj odluci. Toze je pogodio s bijele tačke i upisao se u strijelce devet minuta nakon što je to učinio Bruno Viana.

Al-Fateh je na sedmom mjestu saudijske lige, a Al-Hazem je posljednji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...