INFO IZ SUDA BiH: Potvrđena optužnica protiv Dejana Pudara, koji je krivotvorio račune i iz BHANSA-e izvukao...

(...) više od 276.000 KM.

  • Hronika

  • 08. Dec. 2023  08. Dec. 2023

  • 1

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Dejana Pudara kojom ga tereti da je, radnjama opisanim u optužnici, počinio krivično djelo pronevjera u službi.

Optuženi Pudar se tereti da je od januara 2014. godine do kraja novembra 2015., radeći na poslovima glavnog blagajnika - kao ovlaštena osoba za podizanje i raspolaganje novčanim sredstvima u Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA), krivotvorio račune pravnog lica Mrkulić Company d.o.o. Sarajevo, za navodno pružene usluge BHANSA-e.

Na osnovu tih krivotvorenih računa prisvajao je za sebe novčane iznose naznačene na računima za usluge koje nisu realizirane, a na kojim su neistinito naznačeni drugi uposlenici BHANSA–e, na koje osobe su računi navodno ispostavljeni, te na taj način, s ciljem da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, iz blagajne BHANSA–e prisvojio za sebe novac koji mu je bio povjeren, tj. iznos od 276.222, 50 KM.

Detektor je 2016. godine izvijestio kako su stotine hiljada maraka nestale iz blagajne BHANSA-e, nakon čega je suspendiran Pudar, a Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) započela istragu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...