SVEČANOST U TOKIJU: Ambasador BiH Mato Zeko predao akreditive japanskom caru Naruhitu

Car Naruhito iskazao je poseban interes za ambasadora BiH u Japanu, njegove aktivnosti, njegovu prilagodbu Japanu, te njegove buduće aktivnosti

  • Društvo

  • 08. Dec. 2023  

  • 0

Ambasador Bosne i Hercegovine u Japanu Mato Zeko predao je 7. decembra 2023. godine akreditivna pisma caru Japana Njegovom Carskom Visočanstvu Naruhitu, na svečanoj ceremoniji održanoj u Carskoj palati u Tokiju.

Tom prilikom ambasador Zeko je zahvalio Carskom Visočanstvu Naruhitu kao i cjelokupnom japanskom narodu na svesrdnoj pomoći koju Japan kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini. Naglasio je da pomoć u oblasti deminiranja, poboljšanja zdravstvenog sistema, školstva, obnove i izgradnje infrastrukture, kulturnih projekata, kao i sve druge vidove pomoći, građani Bosne i Hercegovine izuzetno cijene, a Japan i japanski narod imaju posebno mjesto u srcima građana Bosne i Hercegovine. 

Car Naruhito je izrazio zadovoljstvo prilikom predaje akreditivnih pisama i poželio puno uspjeha u radu novom ambasadoru BiH u Japanu. Kao poglavar Japana posebno se zanimao za članove Predsjedništva BiH, nadajući se da su članovi Predsjedništva dobrog zdravlja, te im je uputio najbolje želje, kako na privatnom planu tako i u obavljanju ove odgovorne dužnosti. Posebno je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost prisustvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH njegovom ustoličenju na dužnost cara Japana.

Car Naruhito iskazao je poseban interes za ambasadora BiH u Japanu, njegove aktivnosti, njegovu prilagodbu Japanu, te njegove buduće aktivnosti.

Razgovaralo se o projektima koje je Japan svesrdno pomogao, a japanski Car Naruhito, koji kao i svi građani Japana pokazuje poseban interes za istoriju, posebno se osvrnuo na slike Starog mosta u Mostaru i poželio da ambasador BiH u Japanu radi na „izgradnji mostova“ između Bosne i Hercegovine i Japana u mnogim oblastima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...