NOVI DETALJI SLUČAJA KOJI JE POTRESAO REGION: Evo kako su oteli djevojčicu Vanju Đorčevsku, a da to niko nije vidio

Glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski je također imao imovinu u istoj zgradi.

  • Hronika

  • 08. Dec. 2023  

  • 0

Podrum u zgradi u kojoj je živjela Vanja Gorčevska korišten je prilikom njene otmice. Tamo je vezana, nakon čega je stavljena u vreću za spavanje i izvedena iz zgrade, potvrđuju za TV 24 izvori iz istrage.

Ova informacija objašnjava njenu neprimjećenu otmicu iz zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini Gradskog parka i u čijoj blizini se nalazi mnogo ugostiteljskih objekata, a samim tim i povećan broj ljudi, čak i u ranim jutarnjim satima.

Glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski, koji je također imao imovinu u istoj zgradi, imao je i ključ od podrumskih prostorija, kao i od ulaznih vrata. Kao što je već poznato, zgradu je izgradila kompanija Una Enterprise, čiji je vlasnik bio Palevski.

"Portaliks" je objavio snimak na kojem se vide ukradena vozila Citroen i bijeli Renault kojima je, prema informacijama, kidnapovana 14-godišnja Vanja Đorđevska.

Prema snimku, u Citroenu se vide vozač i suvozač sa crnim šeširima, kao i nešto što podsjeća na bijelu torbu u zadnjem dijelu vozila. Na snimcima se vidi i dim od požara na mjestu gdje je kasnije pronađeno izgorjelo vozilo, kao i zatrpano tijelo ubijene djevojčice.

Bivša šefica Tužilaštva za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije Vilma Ruskovska, danas je u izjavi medijima nakon dodjele državne nagrade "Sv. Kliment Ohridski" u Sobranju Republike Makedonije poručila da ovaj slučaj ne smije da ima političku konotaciju jer se radi o dva stravična ubistva, posebno ako se ima u vidu da je jedna od žrtava 14-godišnje dijete.

"Mislim da će kolege u Turskoj, odnosno sudije, koje će razmotriti dokaze i odlučiti nakon ekstradicije, sve ovo uzeti u obzir", rekla je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...