VUK JEREMIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Uslijedili bi novi zahtjevi za teritorijalno komadanje države i plan koji bi se odnosio na Republiku Srpsku…“

Jeremić je kazao da je „francusko-njemački“ plan ultimatum sa potencijalno najopasnijim posljedicama po opstanak države i naroda koji je pred Srbiju stavljen od 1999. godine.

  • Regija

  • 09. Dec. 2023  

  • 10

Nosilac liste „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ Vuk Jeremić izjavio je da je ogromna većina naroda protiv priznavanja Kosova kao nezavisne države, i pozvao građane da glasaju za Narodnu stranku, jer je to, kako je kazao, siguran izbor za nedvosmisleno odbacivanje „francusko-njemačkog“ plana za nezavisnost Kosova i Metohije.

„Srbija pod ovom vlašću nije odbacila taj plan i 17. decembra je neophodna politička promjena da bismo zaustavili poguban put priznavanja ‘Kosova’, koje je predviđeno francusko-njemačkim planom, što bi dovelo do rastakanja države Srbije, stvaranja ‘velike Albanije’ ujedinjenjem ‘Kosova’ i Albanije, i novog ultimatuma Srbiji da se odrekne od Republike Srpske“, rekao je Jeremić za Radio-televiziju Srbije.

Jeremić je kazao da je „francusko-njemački“ plan ultimatum sa potencijalno najopasnijim posljedicama po opstanak države i naroda koji je pred Srbiju stavljen od 1999. godine.

 „Bez Srbije nije moguće napraviti državu od takozvanog ‘Kosova’, koje je danas lažna država, ali ako postane član UN, a planom je predviđeno da se Srbija tome ne protivi, što znači da ne traži veto od Kine i Rusije u Savjetu bezbjednosti UN, onda će postati prava država i potom će se ujediniti sa Albanijom u ‘Veliku Albaniju’, koja će imati dalje teritorijalne pretenzije i to će dovesti do novih sukoba na Balkanu“, rekao je Jeremić.

„Srbija bi priznavanjem ‘Kosova’ pokazala slabost i uslijedili bi novi zahtjevi za teritorijalno komadanje naše države, kao i novi ‘francusko-njemački’ plan koji bi se odnosio na Republiku Srpsku i reviziju Dejtonskog sporazuma“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Narodna stranka zna kako da se taj plan odbaci tako da ne bude teških posljedica i da Srbija zadrži svoje ekonomske odnose sa EU, i dodao da Srbiji neće biti uvedene sankcije ako odbaci ultimatum.

„Narodna stranka se zalaže i za jasnu i nedvosmislenu zabranu kopanja litijuma u Srbiji, kao i za promenu sistema“, rekao je Jeremić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...