LIDER SDA DOŠAO NA RED: Detalji tužbe protiv Bakira Izetbegovića i još 15 osoba…

Na spisku je i ime Asima Sarajlića, Amora Mašovića…

  • Mini market

  • 09. Dec. 2023  

  • 2

Nedžad Ćosović je Sudu u Sarajevu podnio krivičnu prijavu protiv Bakira Izetbegovića, Sakiba Softića, Amira Ahmića i još 13 funkcionera SDA. Među tih 13 SDA-ovaca, Ćosović je, po svojim saznanjima, svrstao i bivšeg reisa Mustafu Cerića. Krivična prijava se laički može prevesti i svesti na samo pet riječi - izdaja države BiH. On čak kaže – veleizdaja.”

Krivičnu prijavu protiv 16 osoba Sudu Bosne i Hercegovine priložio je Nedžad Ćosović, bivši uposlenik Ureda BiH za saradnju sa Tribunalom u Haagu.

U krivičnoj prijavi na 11 strana među imenina 16 osoba protiv kojih je prijava podnesena nalaze se:  Amir Ahmić, nekadašnji oficir za vazu pri Sudu u Hagu, Sakib Softić, nekdašnji agent BiH pri Tribunalu u Haagu, Bakir Izetbegović, tadašnji član Predsjedništva ali i bivši reis -ul-ulema Mustafa Cerić. Na spisku je i ime Asima Sarajlića, Amora Mašovića…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...