EKSPLOZIJA NA GRADILIŠTU U HRVATSKOJ: Povrijeđen radnik iz Bosne i Hercegovine

Pomoć mu je pružena u Općoj bolnici gdje su mu zbog zadobivenih opeklina utvrđene teške tjelesne povrede te je zadržan na liječenju.

  • Hronika

  • 10. Dec. 2023  

  • 0

Dvije dojave o muškarcima koji su zadobili teške tjelesne povrede na radu zaprimila je istarska policija, a kako navode u saopćenju, u oba slučaja muškarcima je pomoć pružena u pulskoj Općoj bolnici gdje su zadržani na daljnjem liječenju.

Prva nesreća desila se u petak oko 13,30 sati kada je 47-godišnjak pao sa stražnje platforme specijalnog vozila na području Pule kojom prigodom je povrijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici.

Druga nesreća desila se u subotu oko 15,30 sati u Medulinu gdje je 41-godišnji državljanin BiH obavljao radove na gradilištu te je prilikom zamjene plinske boce došlo do eksplozije i otvorenog plamena koji mu je zahvatio glavu i šake obje ruke. Pomoć mu je pružena u Općoj bolnici gdje su mu zbog zadobivenih opeklina utvrđene teške tjelesne povrede te je zadržan na liječenju.

Policija će tokom današnjeg dana na mjestu događaja obaviti uviđaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...