KAO I SVAKOG 11. U MJESECU: Majke Srebrenice još jednom poručile da ne odustaju od traženja istine i pravde

Upozoreno na spor proces ekshumacije i identifikacije.

  • Sjećanje

  • 11. Dec. 2023  

  • 0

Na Trgu slobode u Tuzli, kao i svakog 11. u mjesecu, organizovano je mirno okupljanje majki Srebrenice, kojima su podršku pružili učenici Behram-begove medrese, žene iz džemata Doboj Istok, građani Tuzle i Tuzlanskog kantona. 

"Svaka podrška nam mnogo znači jer je naša bol i patnja identična. Naše poruke su od prvog dana iste. Tražimo istinu i pravdu za sebe i svoje porodice, a kaznu za počinioce", poručila je predsjednica Udruženja "Žene Srebrenice" Nura Begović

Kako ističe, godine prolaze, a porodice još uvijek tragaju za kostima svojih najmilijih.

"Sigurno je da nikada nećemo odustati od traženja posmrtnih ostataka", istaknula je Begović.

Upozoreno je, kao i bezbroj puta dosad, na spor proces ekshumacije i identifikacije. Pozvane su porodice da daju krv zbog DNK-a analize, a Tužilaštvo BiH da pojača rad na otkrivanju novih masovnih stratišta, navodi Fena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...