VUČIĆU SE NE PIŠE DOBRO: Miroslav Aleksić nosi pismo u tužilaštvo –„Oni se ne bore samo da ostanu na vlasti, nego i da ostanu na slobodi…“

-Njihova mašinerija je posustala i imaju velike probleme među sobom, poručio je Aleksić.

  • Regija

  • 12. Dec. 2023  

  • 0

Predsjednik Narodnog pokreta Srbije i jedan od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić izjavio je da očekuje poziv tužilaštva u vezi sa pismom Aleksandra Papića koje je objelodanio, a ako ga ne pozovu, otići će da im ga dostavi.

Tužilaštvo može vrlo lako da utvrdi mobilnim telefonima i saslušanjem tih ljudi da li postoje ugovori i ko je kome koliko plaćao. Radi se o tome da nema transparentnosti i tendera, a ovo pismo samo otkriva modus operandi, rekao je Aleksić televiziji Nova S.

Kako je naveo, za navedenih 25 miliona eura, za koliko je uvećana cijena radova, država je mogla da kupi 15.000 mliječnih krava ili 1.500 traktora.

-Ne može životni standard da krene sve dok se kroz korupciju godišnje prospu dvije milijarde eura u nečije privatne džepove. Zato su važni predstojeći izbori i zato građani treba da budu svesni tih stvari, kazao je Miroslav Aleksić.

Prema njegovim riječima, režim Aleksandra Vučića ne bori se samo da ostane na vlasti, već i za svoju slobodu i da nastavi sa korupcijom.

Njihova mašinerija je posustala i imaju velike probleme među sobom, a mi moramo da budemo svjesni da ovo nisu obični izbori, već izbori za opstanak Srbije na kojima ćemo se boriti protiv nasilja režima nad svojim građanima, kazao je Aleksić.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ je ranije izvijestila o sadržaju pisma koje inkriminira predsjednika Srbije i njegovu stranku.

Detaljnije pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...