OŠTRA REAKCIJA SDA: "Zašto se o koruptivnim radnjama Trojkinih zvaničnika ne oglašava Američka ambasada..."

-Obje verzije ugovora dostupne su medijima, navode iz KO SDA Sarajevo.

  • Mini market

  • 12. Dec. 2023  

  • 2

Trojkin direktor JU Dom zdravlja KS Abel Baltić, u decembru prošle godine krivotvorio je ranije potpisan ugovor, brisao njegove članove, kako bi pomogao isplatu novca firmi koja nije dostavila bankovne garancije, a koja se u javnosti povezuje sa SDP-om. Obje verzije ugovora dostupne su medijima, navode iz KO SDA Sarajevo.

-Na audiozapisu koji se pojavio početkom decembra, Aldin Mehić, vozač direktora JU Dom zdravlja KS Abela Baltića, daje instrukcije jednom od kandidata na konkursu za posao vozača u JU Dom zdravlja KS i pojašnjava mu kako “ne zapošljava Bog, ni Allah, već Abel!” Kandidat s tog snimka bio je prvorangirani na listi i danas je zaposlenik JU Dom zdravlja KS. 

Kantonalna inspekcija je zbog nepravilnosti u radu JU Dom zdravlja KS izrekla kaznu od 15 hiljada KM. Direktor je ignorisao zahtjeve za servisiranjem aparata za laboratorijsku dijagnostiku, a nalaze pacijentima potpisivali su uposlenici bez potrebnih stručnih kvalifikacija. Tako se Baltić igrao sa životima i zdravljem građana Kantona Sarajevo!

KO SDA Sarajevo pita nosioce vlasti i političkih funkcija, medije i predstavnike međunarodne zajednice: Zašto Predrag Kojović i Nermin Nikšić ovaj put nisu podnijeli krivičnu prijavu protiv osoba sa snimka koji upućuje na političku korupciju? Da li Tužilaštvo i MUP KS provjeravaju vjerodostojnost snimka? Zašto mediji ignorišu snimak, a razgovor u kojem se trguje utjecajem direktora javne ustanove propuštaju nazvati aferom? Zašto se o koruptivnim radnjama Trojkinih zvaničnika ne oglašava Američka ambasada? Postoji li “crna lista” za Abela Baltića?!, poručili su iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...