SVJEDOČIO U OKRUŽNOM SUDU U BANJALUKA: Optuženi za svirepo ubistvo mladića Ariela Bogdanovića tvrdi da mu je namješteno

Iako je potvrdio da ga ni policija, ni tužilac nisu tukli, Mandić danas kaže da je zločin priznao kako bi ”izbjegao batinanje i zlostavljanje”.

  • Hronika

  • 12. Dec. 2023  

  • 0

Dalibor Mandić (37), optuženi za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28), svjedočio je danas je u Okružnom sudu u Banjaluci te tvrdi da mu je slučaj namješten a da mu je priznanje zločina "iznuđeno pod prisilom", prenosi N1.

Iako je potvrdio da ga ni policija, ni tužilac nisu tukli, Mandić danas kaže da je zločin priznao kako bi ”izbjegao batinanje i zlostavljanje”.

Na pitanje zašto je ubistvo priznao u tužilaštvu, Mandić je rekao: ”Bio sam u delirijumu. To je trajalo 36 sati. Bio sam gladan, žedan, isprepadan, sekunde su trebale da se onesvijestim”.

Rekao je i da riječi koje su napisane u priznanju nisu njegove, te da je sve potpisao bez čitanja.

“Rekao sam da sam nož bacio u Vrbas, što sam izmislio”, dodao je Mandić.

Tvrdi i da su mu neki od dokaza, poput jakne “podmetnuti” te da je sa Arielom Bogdanovićem dva, tri puta išao na posao i da su samo tada pričali nešto neformalno.

Svjedočenje je trajalo četiri sata a Mandić je optužen da je 2. decembra 2022. godine u banjalučkom naselju Borik, svirepo nožem ubio svog radnog kolegu Ariela Bogdanovića.

Motiv nije jasno preciziran. Na jednom od prethodnih ročišta neuropsihijatar Mirko Nikolić je izjavio da je optuženi imao izraženu ljubomoru prema Arielu Bogdanoviću i doživljavao ga kao “nerješivu prijetnju za svoj život”, a da se ovo ubistvo može pripisati zločinu iz strasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...