LIGA PRVAKA: Arsenal i PSV u osmini finala, Lens napravio veliko iznenađenje

U drugom meču grupe PSV i Arsenal odigrali su meč bez velikog rezultatskog značaja koji je završen remijem .

  • Sport

  • 12. Dec. 2023  

  • 0

U mečevima grupe B zadnjeg kola Lige prvaka. Lens je savladao Sevillu sa 2:1, a u Nizozemskoj su PSV i Arsenal podijelili bodove. Na kraju, Arsenal i PSV su osigurali proljeće u Ligi prvaka dok će francuski tim, na iznenađenje mnogih, svoj put nastaviti u Evropskoj ligi.

Oliver Torres je centrirao ali je odbrana uspješno intervenisala. Veliku šansu Sevillu je imala u 7. minuti. Indirektan udarac su imali gosti. Rakitić je odložio loptu za Gudelja, čiji šut je bio izblokiran.

Pedrosa se zaletio prema kaznenom prostoru i uputio opasan centaršut ka En Nesyriju, međutim, odbrana je presjekla loptu. U 29. minuti najbolja šansa na utakmici. Rakitić je ozbiljno ugrozio golmana domaćeg tima sjajnim udarcem, međutim, Samba je fenomenalno odbranio.

Domaća ekipa fokusirala se na odbranu svog gola. Lens nijednom nije zaprijetio u prvom poluvremenu. Francuski tim nije uputio nijedan šut u okvir gola u prvih 45 minuta.

Veoma blizu pogotka Sevilla je bila u 57. minuti. Pedrosa je utrčao u šesnaesterac i primio fantastičnu loptu. Šutirao je iz blizine, ali je pogodio prečku. Kazna za promašaje Španaca stigla je u 60. minuti. Soumare je napravio faul u kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Frankowski.

U 80. minuti Sevilla stiže do izjednačenja. Ramos je najprije promašio jedanaesterac, ali je imao još jednu priliku jer je golman domaćih sa obje noge izašao sa gola.

Mogli su Španci do totalnog preokreta u 90. minuti. Ramos je promašio zicer sa oko pet metara nakon što je šutirao visoko iznad gola. Do pobjede francuski tim dolazi u 96. minuti kada je Fulgini zatresao mrežu Dmitrovića na asistenciju Sotoca.

U drugom meču grupe PSV i Arsenal odigrali su meč bez velikog rezultatskog značaja koji je završen remijem . Poveli su gosti iz Londona. Nketiah se odlično snašao u šesnaestercu domaćih i efektno pogodio za vodstvo Arsenala.

Izjednačenje nizozemskog timu donosi Vertessen u 50. minuti na asistenciju Ricarda Pepija. Do kraja je PSV mogao doći i do pobjede, Thil se sjurio prema golu Arsenala, šutirao, ali lopta odlazi daleko pored gola.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...