AMERIČKI SENATOR: "Posjeta Zelenskog je najsramotnija šarada koju sam doživio"

Gostujući u emisiji The Ingraham Angle na Fox Newsu, izjavio je da je cijela koreografija posljednje posjete Zelenskog "krajnje sramotna".

  • Svijet

  • 12. Dec. 2023  

  • 1

James David Vance, američki senator iz savezne države Ohio, poručio je kako je povratak ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Sjedinjene Države kako bi prikupio milijarde dolara od poreznih obveznika za rat protiv Rusije "najsramotnija šarada" koju je doživio tijekom svoje prve godine u Senatu.

Gostujući u emisiji The Ingraham Angle na Fox Newsu, izjavio je da je cijela koreografija posljednje posjete Zelenskog "krajnje sramotna". Tvrdi da je sve rezultiralo "nedostojanstvenim procesom" u kojem ukrajinski čelnik zahtijeva od američkih zakonodavaca da pristanu dati 61 milijardu dolara poreznih obveznika, kako ne bi bili identificirani kao "marionete" ruskog vođe Vladimira Putina.

"Bili smo jasni"

"Ako prvo želite osigurati svoju granicu, zapravo ste Putinova marioneta. On je to danas javno rekao. Mislim da je to sramotno. Mislim da je groteskno", naveo je Vance. Smatra da je retorika Zelenskog trik za vršenje pritiska na suzdržane republikance da odustanu od svoje borbe za sigurnost granica kako bi umjesto toga Kijevu omogućili još jedan "bjanko ček".

"Ja neću i ne mislim da bi republikanci trebali pristati na to", naglasio je. Senator i voditeljica emisije su se složili da se Zelenski nije toliko sukobljavao sa svojim evropskim susjedima zbog finansijske pomoći.

Vance je kazao kako su i pristaše Ukrajine i skeptici na desnici bili jasni da bi predsjednik Biden trebao potpisati značajno financiranje granične kontrole prije nego što se odobri još jedan ček za Zelenskog.

"Moramo se usredotočiti na vlastite probleme"

"On dolazi u Sjedinjene Države držeći nam predavanja i traži još dolara američkih poreznih obveznika... dok svećenike i druge ličnosti baca u zatvor. Mislim da je to sramotno. U Senatu sam već skoro godinu dana. Ovo je najsramotnija šarada koju sam vidio u godini dana ovdje", dodao je. 

Vance je poručio kako ukrajinska ljetna ofanziva nije bila toliko uspješna koliko su tisak ili Ukrajinci prikazivali. "Jedino što će se postići je pretvaranje Ukrajine u stalnu državu klijenta Sjedinjenih Država. Neće moći plaćati svoje umirovljenike. Neće moći plaćati svoje osnovne funkcije civilne vlasti. Eto gdje nas je ova politika dovela...", rekao je. 

"Trenutno si ljudi u Ohiju ne mogu priuštiti hranu. Mladi si ne mogu priuštiti kupnju domova. Mi plaćamo (ukrajinsku) vladu... Moramo se usredotočiti na vlastite probleme", zaključio je. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...