ALEKSANDAR VUČIĆ U STRAHU OD PORAZA: „Ako izgubimo izbore čestitat ćemo već u…“

Na pitanje je li protuzakonito da bude angažiran u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore u Srbiji, iako obavlja predsjedničku funkciju, Vučić je odgovorio da nije.

  • Regija

  • 14. Dec. 2023  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je komentirao prognoze rezultata predstojećih izbora koji će se 17. decembra održati na parlamentarnom, lokalnom i beogradskom nivou.

- Ja želim sve najbolje opoziciji i želim im da čestitaju pobjedniku ili da prihvate čestitke. Vjerujem da će lista „Srbija ne smije da stane“ da ostvari pobjedu i dobije više glasova nego na prethodnim izborima, iako nas je manje, zbog prirodnog priraštaja, a ne migracija. Ja vjerujem narodu. Što se tiče Beograda, uspjeli smo da preokrenemo, iako smo imali zaostatak. Vidjećemo, biće zanimljivi izbori u Beogradu i ko će preći cenzus, poručio je Vučić.

- Mislimo da smo u prednosti u Beogradu, blizu smo, ako izgubimo izbore čestitaćemo već u 22 sata, poručio je Vučić.

Na pitanje je li protuzakonito da bude angažiran u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore u Srbiji, iako obavlja predsjedničku funkciju, Vučić je odgovorio da nije.

- Vjerujem da je Šapić imao dobru kampanju, za razliku od njegovog protivkandidata. Hvala mu što promoviše naše rezultate, poručio je Vučić.

Vučić je iskoristio priliku te čak najavio i hapšenja u Srbiji poručivši kako su „uhvatili mrežu“ onih koji su slali dojave o bombama.

„Sutra će, mislim, ili prekosutra to biti objavljeno…biće hapšenja u zemljama Evrope a i više lica u Srbiji“, rekao je Vučić.

Vučić je kazao i da, zbog dojava, „neće biti nikakvog pekida glasanja“, te da će se glasati „u skladu sa zakonom“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...