POLITIČKI POTRES U REPUBLICI SRPSKOJ: Gradonačelnik Bijeljine na korak od napuštanja stranke i prelaska u…

Ne negira da postoje neslaganja unutar stranke.

  • Politika

  • 14. Dec. 2023  14. Dec. 2023

  • 0

Je li na pomolu novi raskol u SDS-u? Sve učestaliji su navodi da gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović prelazi u Narodni front. U SDS-u negiraju takvu mogućnost, dok pojedine bivše stranačke kolege tvrde da će Ljubiša Petrović imati zajedničku listu sa Jelenom Trivić za Skupštinu Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima.

U SDS-u negiraju navode o prelasku Ljubiše Petrovića u stranku Jelene Trivić. Prvi čovjek SDS-a Milan Miličević podsjeća da je Petrović postao gradonačelnik Bijeljine kao kandidat SDS-a i da je povjerenik za sprovođenje unutrastranačkih izbora u SDS-u.

Ne negira da postoje neslaganja unutar stranke.

"Postoje mnoga njegova neslaganja i različita mišljenja sa načelnikom Lopara i Ugljevika oko istraživanja vezano za litijum, ali to nisu politički, već ekološki stavovi“, kazao je Miličević.

"Nisu to informacije, već špekulacije i ja ne vjerujem u njih. Sa Ljubišom sam razgovarao u proteklim danima i mogu da kažem da su to najobičnije špekulacije i ništa više“, kazao je šef Kluba zastupnika SDS-a u NSRS Vukota Govedarica.

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić kaže da neće da govori u ime Ljubiše Petrovića sa kojim ima dobru komunikaciju. 

"Možda od svih ljudi na političkoj sceni imamo najbolje mišljenje o njemu, ali ne bih da govorim u njegovo ime u smislu njegovih budućih planova. Vidim da ga napadaju u SDS-u ali neću da komentarišem odnose u SDS-u“, kazala je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Aleksandar Trninić, samostalni poslanik i bivši član SDS-a i Narodnog fronta, u kojem se zadržao tek dva mjeseca, tvrdi da će Petrović i Trivićeva imati zajedničku listu u Bijeljini.

"Petrović sigurno do lokalnih izbora neće izlaziti iz SDS-a i unutar SDS-a će nastupati na lokalnim izborima. Ali isto tako po mojim informacijama NF će u lokalnoj skupštini nastupiti na istoj listi sa gospodinom Petrovićem“, kazao je on.

Predsjedništvo SDS-a održaće sjednicu u subotu u Loparama. Slučajnost ili ne, sukob sa gradonačelnikom Bijeljine ima upravo načelnik Lopara, pa se pretpostavlja da je to pokušaj da se riješe unutarstranačka neslaganja u SDS-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...