Mini market
PROFESOR VAHIDIH PRELJEVIĆ, OTVORENO: "Zašto nam toliko treba da shvatimo da je Dodik šovinista i rasista?" (VIDEO)
Prije 4h0
Povrtne lazanje sa ukusnim sirevima.
Gastro
14. Dec. 2023 14. Dec. 2023
0
Sastojci:
2 šolje tikve izrezane na kockice
1 patlidžan izrezan na kolutove
5 paradajza
500 gr ricotta sira
250 gr feta sira
2/3 šolje pesta
2 jaja
1 konzerva paradajz sosa
1 1/3 šolje mozzarella sira
1 šolja parmezana
Priprema:
1. Tikvu stavite na namašćenu tepsiju i pecite u reni zagrijanoj na 180 stepeni pola sata.
2. Propržite patlidžan i ispecite paradajz u rerni 10 do 15 minuta dok ne omekša.
3. U posudi pomiješajte ricotta sir, feta sir, pesto, jaja, so i biber.
4. U smjesu umiješajte tikvu.
5. Tjesteninu kuhajte nekoliko minuta u ključaloj vodi pa poredajte jedan sloj u tepsiju.
6. Na nju poredajte patlidžan i smjesu od sira.
7. Poredajte pečeni paradajz i smjesu od sira pa redajte dok ne potrošite sastojke.
8. Zalijte paradajz sosom i pospite sa mozzarellom i permezanom.
9. Pecite u rerni 30 do 40 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.
Prijatno!:)
Mini market
PROFESOR VAHIDIH PRELJEVIĆ, OTVORENO: "Zašto nam toliko treba da shvatimo da je Dodik šovinista i rasista?" (VIDEO)
Prije 4h0
Sport
TEŽAK PORAZ BOSNE: Murcia se revanširala Studentima
Prije 5h0
HiTec
NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Proizveden kompjuter 13 hiljada puta brži od klasičnog
Prije 5h0
Društvo
MERSAD KURTIĆ IZ BiH VEĆ 34 GODINE ŽIVI NA DIJALIZI: Treba mu 43.000 eura za transplataciju
Prije 5h0
Gastro
HRSKAVA TEKSTURA I PRIMAMLJIV IZGLED: Superbrza pita koju možemo napraviti još večeras - ne traži nikakvo iskustvo
10. Nov. 20250
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač i oduševite ukućane...
09. Nov. 20250
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
Prije 21h0
Gastro
VRIJEME JE ZA FILDŽAN BUREK: Na brzinu napravite specijalitet s istoka, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
10. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.