OSNOVANI POČETKOM DEVEDESETIH: Keanu Reeves s bendom iduće godine stiže u susjedstvo

Prvi album Our Little Visionary objavili su 1996. godine.

  • Show

  • 14. Dec. 2023  

  • 0

Američki rock sastav Dogstar iduće godine dolazi u Hrvatsku. Nastupit će na INmusic festivalu u junu.

Dogstar je osnovan početkom 90-ih godina kao projekt Keanua Reevesa na bas gitari i Roberta Mailhousea na bubnjevima, a dvojcu se naknadno pridružio Bret Domrose kao pjevač i gitarist. 

Prvi album Our Little Visionary objavili su 1996. godine, a njihov drugi album Happy Ending izašao je 2000. godine. Potom je bend krenuo na turneju, a po njezinom završetku se razišao. Ponovno su počeli sarađivati tokom pandemije koronavirusa, kada su nastale pjesme s njihovog najnovijeg albuma Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees. 

U maju 2023. održali su povratnički koncert na festivalu BottleRock Napa Valley, navodi Index.hr.

 See you at INmusic festival in Zagreb in June https://www.inmusicfestival.com

Objavljuje DogstarČetvrtak, 14. prosinca 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...