NASTAVLJA SE OBNOVA JAVNOG PREVOZA U SARAJEVU: Ministar Šteta potpisao ugovor za nabavku još 10 novih tramvaja, do 2025. biće ih ukupno 25

- U Sarajevo je nakon 40 godina stigao novi tramvaj, a do ljeta 2024. godine stići će svih 15 koje smo ranije naručili. Sa današnjih dodatnih 10, Sarajevo će u 2025. godini imati 25 novih tramvaja. Siguran sam da ćemo u godinama koje dolaze imati najbolji javni prevoz u regiji - napisao je Šteta.

  • Vijesti

  • 15. Dec. 2023  15. Dec. 2023

  • 0

U novom tramvaju koji je stigao u Sarajevo potpisan je ugovor za 10 novih tramvaja i dodatnu opremu za održavanje, objavio je na svome Facebook profilu ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

- U Sarajevo je nakon 40 godina stigao novi tramvaj, a do ljeta 2024. godine stići će svih 15 koje smo ranije naručili. Sa današnjih dodatnih 10, Sarajevo će u 2025. godini imati 25 novih tramvaja. Siguran sam da ćemo u godinama koje dolaze imati najbolji javni prevoz u regiji - napisao je Šteta i dodao:

- Reforma javnog prijevoza se morala desiti i ponosan sam što sam dio ove priče. Nastavit ćemo raditi, kako bi građani i dalje osjećali pozitivnu promjenu. Sarajevo zaslužuje najbolje, to će i imati. Uz tramvaje ćemo imati i dodatnu opremu za održavanje koja će značajno produžiti životni vijek i nove pruge i tramvaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...