SUDSKI EPILOG TRAGEDIJE U CHICAGU: Porodica žene koja je umrla u hotelskom zamrzivaču dobit će 10 miliona dolara odštete

Teresa Martin, majka Kenneke Jenkins, dobit će oko 3,7 miliona, a ostali članovi porodicu odštetu od 1,2 miliona i 1,5 miliona dolara, objavio je Chicago Tribune. Tri i po miliona dolara će pokriti troškove advokata, a šest hiljada dolara će pokriti troškove pogreba.

  • Šareni svijet

  • 15. Dec. 2023  

  • 0

Porodica žene iz Chicaga koja je umrla od hipotermije nakon što je satima bila zaključana u hotelskom zamrzivaču pristala je na nagodbu od 10 miliona dolara.

Teresa Martin, majka Kenneke Jenkins, dobit će oko 3,7 miliona, a ostali članovi porodicu odštetu od 1,2 miliona i 1,5 miliona dolara, objavio je Chicago Tribune. Tri i po miliona dolara će pokriti troškove advokata, a šest hiljada dolara će pokriti troškove pogreba.

Jenkins je pronađena mrtva u zamrzivaču hotela Crowne Plaza u Rosemontu, predgrađu Chicaga, u septembru 2017., dan nakon što je bila gošća na zabavi u hotelu. Obdukcijom je utvrđeno da je umrla od hipotermije i da je riječ o nesretnom slučaju.

Trovanje alkoholom i korištenje lijekova za epilepsiju i migrene “značajno su pridonijeli” njezinoj smrti, rekla je autopsija. Snimka nadzorne kamere koju je objavila policija pokazuje kako Jenkins sama luta po kuhinji u blizini zamrzivača oko 3 sata ujutro na dan kad je nestala.

U prosincu 2018. Teresa Martin podnijela je tužbu zbog nemara protiv hotela, zaštitarske tvrtke i restorana koji su iznajmili zamrzivač, jer nisu osigurali da zamrzivač bude zaključan i jer nisu pravilno istražili nestanak. Porodica je isprva tražila više od 50 miliona dolara odštete.

Prema tužbi, prijatelji Keneke Jenkins s kojima je otišla na zabavu obavijestili su njezinu majku oko 4 sata ujutro da je nema. Teresa Martin kontaktirala je hotel i rečeno joj je da će pogledati snimku kamere.

Međutim, Jenkinsino tijelo nije pronađeno skoro 21 sat nakon što se vjeruje da je otišla u zamrzivač. Snimka nije pregledana sve dok policija nije stigla u hotel, navodi se u tužbi. Da je hotel ispravno koristio svoje sigurnosne kamere, Jenskin bi još uvijek bila živa, navodi se u tužbi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...