NAČELNIK OPĆINE CENTAR SRĐAN MANDIĆ FINANSIRAO DOVOĐENJE VODE U KUĆU REDŽE HAMZIĆA POZNATOG POŠTENJAČINE: "Evo je, mašallah" (VIDEO)

Priča o njegovom poštenju ušla je u legendu.

  • Društvo

  • 16. Dec. 2023  

  • 0

Srđan Mandić, načelnik Općine Centar u Sarajevu, obezbijedio je vodu u kući Redže Hamzića. Mandić je sve to opisao, a objavljen je i video na njegovom profilu na Facebooku.

– Potekla je voda kod našeg Redže Hamzića Poštenjačine.

Priča o njegovom poštenju ušla je u legendu. Redžo je prije 20 godina, kao radnik na parkingu, našao 230.000 KM i vratio ih vlasniku koji je prodao kuću i taj novac namijenio za liječenje djeteta. Čak je odbio i 10 posto nagrade sa željom da se i taj novac usmjeri na liječenje. Predsjednik Hrvatske, Stjepan Mesić mu je zajedno sa humanitornom agencijom ADRA kupio kuću na Poljinama, a prethodna vlast nije bila u stanju ni da mu obezbijedi vodu.

Obećali smo i ispravili veliku nepravdu, a naša je obaveza da se priča o Redžinom poštenju i humanosti nikada ne zaboravi. Iz tekuće rezerve kojom raspolaže načelnik dodijelio sam Redži i novac da pokrije troškove priključka. Idemo dalje", poručio je načelnik Mandić.

Na videu koji je objavljen, vidi se sreća na licu Redže, a kada je voda potekla, kazao je: – Evo je, mašalah. Nakon razgovora naćelnik Srđan Mandić i Redžo su se srdačno izgrlili i pozdravili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...