MILIONER IZ SARAJEVA: Evo koliko je Dino Merlin zaradio na koncertima u zagrebačkoj Areni…

Toliko je novca, minimalno, hrvatska publika dala za svaki od koncerata sarajevskog umjetnika.

  • Estrada

  • 18. Dec. 2023  

  • 0

Dino Merlin dva vikenda zaredom nastupio je u Areni Zagreb, na četiri rekordno rasprodana koncerta. Na svakom od nastupa bilo je oko 22.000 fanova i time je Merlin u četiri noći okupio gotovo 90.000 vjernih obožavatelja.

Ulaznice za koncerte bile su rasprodane mjesecima unaprijed, a cijene u pretprodaji nisu bile nimalo niske.

Najjeftinija ulaznica bila je za parter, po cijeni od 35 eura, a mjesta na tribinama prodavali su u nekoliko cjenovnih kategorija, od 30 do 45 eura, s tim da su najjeftinije imale ograničen pogled. Najvatrenija publika kupovala je mjesta u “fan pitu”, za koji je karta koštala 70 eura. Za one koji uz muziku vole pijuckati u miru, u prodaji su bila mjesta za VIP barskim stolovima, koja su iznosila po 120 eura. Svi oni koji vole intimu mogli su kupiti mjesto u VIP loži po cijeni od 130 eura ili u salonu po cijeni od 80 eura.

Ulaznice za parter bile su najpovoljnije, nakon onih za tribine koje su imale smanjen pogled na pozornicu. Merlin je s 22.000 prodanih ulaznica po večeri oborio rekord posjećenosti. Uzevši u obzir cijenu ulaznice za parter, koji je bio najpovoljnija kategorija s pogledom usmjerenim prema bini, i podatak da je na jednom koncertu bilo 22.000 ljudi, dolazimo do računice od 770.000 eura.

Toliko je novca, minimalno, hrvatska publika dala za svaki od koncerata sarajevskog umjetnika, a za sva četiri ukupno 3,080.000 eura. Prema cjeniku Arene Zagreb, dan najskupljeg najma sa svim otvorenim sektorima iznosi malo manje od 24.000 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...