DODIKOV ADVOKAT OTKRIO PLAN: Odbrana zatražila odlaganje ročišta, traži premještanje…

-Riječ je o montiranom procesu koji ugrožava ustavni poredak i čiji je cilj pokušaj eliminacije legitimno izabranog predsjednika, kazao je on.

  • Vijesti

  • 18. Dec. 2023  18. Dec. 2023

  • 3

Odbrana predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika podnijela je prijedlog za odlaganje ročišta zakazanog za 20. decembar jer, kako tvrde, nije riješen drugi zahtjev za premještanje postupka iz Sarajeva u Banju Luku, rekao je za RTRS Dodikov advokat Goran Bubić.

- Između posljednjeg poziva i pretresa imamo četiri dana, a pozivanje četiri ili pet dana prije termna, od čega su dva neradna, nije uobičajeno, kaže Bubić.

Bubić očekuje da Sud postupi po zakonu i odobri premještanje suđenja u Banju Luku.

- Odbrana ne odugovlači proces, već samo vrši svoj posao. Naša je dužnost da ukažemo na stvari koje utiču na proces. Zahtjev za premještanje nije kreiran s ciljem odugovlačenja, već zbog osvetničke atmosfere u Sudu BiH koja može uticati na zakonitost procesa, kazao je on.

-Sud bi, s obzirom na argumente koji objektivno postoje i koje će odbrana predočiti na suđenju, trebalo da donese oslobađajuću presudu. Riječ je o montiranom procesu koji ugrožava ustavni poredak i čiji je cilj pokušaj eliminacije legitimno izabranog predsjednika, kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...