VASKOVIĆ NA TRAGU NEZAPAMĆENOG SKANDALA: Zbog ovoga je uhapšena advokatica Vasvija Vidović...

Ne stišavaju se reakcije nakon niza hapšenja u Sarajevu.

  • Mini market

  • 19. Dec. 2023  19. Dec. 2023

  • 0

Sinoć je uhapšena i Vasvija Vidović, advokatica Ranka Debeveca, predsjednika Suda BiH, a od izvora upućenih u slučaj novinar Slobodan Vasković saznaje i razloge hapšenja.

Debevec je uhapšen jučer, a nakon njega i Osman Mehmedagić Osmica, bivši direktor OSA BiH.

Uhapšeni su zbog zloupotrebe službenog položaja, a u vezi sa ilegalnim prisluškivanjem i drugim kriminalnim djelima.

No, Vasković tvrdi kako je advokatica Vidović uhapšena zato što je pokušala da iz prostorija SIPA-e, gdje se nalaze Debevec i Osmica na saslušanju, iznese jedan od telefona predsjednika Suda BiH.

Prethodno je Debevec krišom dodao telefon Vidović, bar je on tako mislio, a ona ga je uzela i sklonila.

Nakon toga je uhapšena. 

Očito je da Debevec ima štošta kompromitujuće u tom telefonu, jer ga ne bi na taj način, i to u prostorijama SIPA-e, pokušao skloniti i sakriti od istražilaca.

Tako je predsjednik Suda BiH, zajedno sa svojom advokaticom, usred Agencije za istrage i zaštitu počinio novo krivično djelo - pokušaj skrivanja i/ili uništenja dokaza, piše Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...