DODIK PRIJETI VISOKOM PREDSTAVNIKU: "Ako Schmidt nametne izmjene Izbornog zakona BiH, RS će donijeti svoj"

On je istakao da nigdje u svijetu niko ne nameće zakon odlukom

  • Politika

  • 20. Dec. 2023  

  • 1

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je da će, ukoliko Christian Schmidt bude nametnuo izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, RS istog dana donijeti svoj izborni zakon koji će predvidjeti da izborna komisija RS provodi općinske izbore.

Dodik je istakao da je neprihvatljivo živjeti u zemlji gdje neko nameće izborna pravila, koja inače dogovaraju politički subjekti.

"Osim što želi odlukom da nemetne izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine još i kaže da ukoliko se Dodik tome buni on krade izbore. Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, kojom su upravljali SDS, PDP i SDA, utvrdila je rezultate izbora, prebrojavali u `Zetri` listiće sa izbora za predsjednika RS i opet drže taj narativ", rekao je Dodik.

On je istakao da nigdje u svijetu niko ne nameće zakon odlukom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...