ŽELJKA CVIJANOVIĆ BI DA NEŠTO KAŽE: "Kao članica Predsjedništva BiH imam pravo da prisustvujem suđenju, ali nemam pravo da prisluškujem i uzimam lovu"

Cvijanović se nakon ročišta u slučaju Dodik pred Sudom BiH osvrnula i na izjavu sudije da su u publici i budžetlije.

  • Politika

  • 20. Dec. 2023  

  • 2

"Ovim postupkom se sahranjuje Bosna i Hercegovina, a cilj procesa je da se disciplinuje predsjednik RS", poručila je član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović. Cvijanović se nakon ročišta u slučaju Dodik pred Sudom BiH osvrnula i na izjavu sudije da su u publici i budžetlije.

“Jasno je svima da je ovo politički pripremljena optužnica, i teško da može da podnese pravnu ocjenu. I činjenica da je ubačena u pravosuđe, ne znači da je dobila pravno utemljenje. Ako tamo navodite da je neko izvršio krivično djelo izvršavajući Ustav, onda je to samo po sebi smješno”, rekla je Cvijanović.

Jedini izlaz je smatra Cvijanović da se iz ove situacije izađe na politički način, ali i da se u okviru pravosuđa bori sredstvima i metodama.

Bila sam lično pogođena činjenicom da je imao komentar sudija, jer smo došli u publiku, da tu vjerovatno ima budžetlija, imaju pravo budžetlije da dođu u publiku. I pravosuđe je budžetska kategorija, i obavještajna agencija je budžetska kategorija, pa šta su oni radili u toku radnog vremena, ja imam pravo da kao član Predsjedništva prisustvujem suđenju, ali nemam pravo da prislušujem i da uzimam lovu za to”, rekla je Cvijanović.

Član Predsjedništva je još jednom ponovila da Christian Schmidt nema pravo da donosi zakone, te da postoji potreba da se disciplinuje Milorad Dodik.

“Konačno, ovdje je namjera da se neko progoni neko zato što je radio nešto što mu je posao po Ustavu, postoji i namjera da se Narodnoj skupština spriječi da radi svoj posao”, rekla je Cvijanović.

Cvijanović je na kraju rekla da se u Sudu Bosne i Hercegovine nije dogodilo ništa što je dobro za Bosnu i Hercegovinu, ovdje se, kaže Cvijanović sahranjuje Bosna i Hercegovina i njen Ustav.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...